onsdag 7 december 2011

Med en smak av Britt

En av fördelarna med att vara hemma med en liten sjukling är att jag har tid att laga mat. Då menar jag laga på riktigt, inte värma fiskpinnar eller koka pasta. Sonen har ingen aptit just nu men själva lagandet känns hemtrevligt.

Så jag cyklade till Malmborgs och köpte färs av oxe och skinka. Hemma i köket gjorde jag sen köttbullar som jag minns dem.
Britts recept. Jag brukade sitta uppflugen på bänken i köket på Rorsmansgatan när mamma rörde ihop skorpmjöl, ägg, grädde, riven lök och kryddor. Sen i med köttet som hon knådade till en smet med handen. Britts köttbullar var alltid generöst stora och lite löst pyramidformade.

Mina köttbullar blev faktiskt exakt så. Stora, lite oformliga och med en mild och trösterik smak av Britt. Sonen överraskade genom att äta tre stycken. Mer än han ätit på en vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar